Activiteiten

Als je goed kunt lezen, schrijven, rekenen of omgaan met de computer, kun je zelfstandiger zijn. Lezen en schrijven kan helpen om sneller een baan te vinden. En om meer invloed uit te oefenen op geldzaken of je gezondheid. Hier vindt je activiteiten waaraan je mee kan doen. Als deelnemer, vrijwilliger of organisatie.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

16 maart 2023 - 11:00 - 12:00

Gratis

We communiceren in tekst, beeld en geluid. Maar wat als iemand niet goed kan zien of horen? Of als iemand moeite heeft met lezen door bijvoorbeeld dyslexie of laaggeletterdheid? Er zijn veel manieren om hen toch te betrekken en bereiken. Soms wettelijk verplicht, soms voor de hand liggend, en soms creatief bedacht.

Zo is het verplicht om de beelden op je site of nieuwsbrief te beschrijven met een zogeheten alt-tekst. En om videobeelden te ondertitelen. Heb je wel eens overwogen om je informatie in gesproken vorm aan te bieden? Met bijvoorbeeld een luisterboek, een podcastserie of een voorleesfunctie op je website? En wist je dat je mensen met een visuele beperking zelfs kunt laten genieten van beeldende kunst?

Laat je door verschillende voorbeelden inspireren in dit webinar!

Gegevens

Datum:
16 maart 2023
Tijd:
11:00 - 12:00
Kosten:
Gratis
Site:
https://directduidelijk.gebruikercentraal.nl/agenda/ik-zie-ik-zie-wat-jij-niet-ziet/

Cookies          Proclaimer         Privacy          Toegankelijkheid