Activiteiten

Als je goed kunt lezen, schrijven, rekenen of omgaan met de computer, kun je zelfstandiger zijn. Lezen en schrijven kan helpen om sneller een baan te vinden. En om meer invloed uit te oefenen op geldzaken of je gezondheid. Hier vindt je activiteiten waaraan je mee kan doen. Als deelnemer, vrijwilliger of organisatie.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kennissessie: Nederlandssprekende inwoners in de bijstand screenen op laaggeletterdheid: een integrale aanpak

12 september 2023 - 13:30 - 14:30

Doelgroep: Gemeenteambtenaren Aanpak laaggeletterdheid, Gemeenteambtenaren Werk & Participatie en Klantmanagers voor uitvoering Participatiewet.

Werk jij in jouw gemeente aan de aanpak van laaggeletterdheid? Of aan beleid en uitvoering van de Participatiewet? En wil je binnen jouw gemeente ook inwoners in de bijstand screenen op laaggeletterdheid? In deze sessie leer je wat daarbij komt kijken.

Hoe kun je de kans op werk of participatie vergroten bij inwoners die moeite hebben met lezen, schrijven en omgaan met de computer? We vertellen over een aanpak die juist de Nederlandssprekende (NT1) inwoner bereikt.

Deze aanpak is een voorbeeld van integraal werken: een samenwerking tussen volwasseneneducatie en werk & participatie. Dus nodig ook jouw collega uit.

Meer informatie vind je hier.

 

Gegevens

Datum:
12 september 2023
Tijd:
13:30 - 14:30

Cookies          Proclaimer         Privacy          Toegankelijkheid