Makkelijk leesbare boeken in Minibiebs Etten-Leur

Zaterdag 10 juni is het de Dag van de Minibieb. In Etten-Leur zijn inmiddels ruim 20 minibiebs. Bij verschillende inwoners in de gemeente is het mogelijk om gratis boeken te lenen, te ruilen of terug te zetten. Mooi dat al deze inwoners boeken bieden voor jong tot oud en van allerlei niveaus vanuit hun eigen passie voor lezen. Het leesplezier staat dan ook voorop.

Minibiebhouders kwamen op dinsdag 6 juni naar De Nobelaer en werden geïnformeerd over laaggeletterdheid. Wethouder René Verwijmeren, portefeuillehouder van onder andere Onderwijs, juicht de uitbreiding van het aantal minibiebs in Etten-Leur toe: “Het particuliere initiatief van de Minibiebs zorgt ervoor dat lezen toegankelijk wordt voor iedereen. In een wereld die steeds meer digitaal wordt, krijgt de aanwezigheid van fysieke boeken een nieuwe betekenis voor jong en oud. Toch blijft het niet enkel bij het omslaan van pagina’s in een boek. De Minibiebs zorgen ook voor verbinding tussen inwoners in onze woonwijken. Ik hoop dat de minibiebs een prachtige ontmoetingsplek voor buurtbewoners blijven vormen.” De Dag van de Minibieb is een goede manier om in aanraking te komen met de minibiebs. De meesten doen dan wat extra’s.

Makkelijk lezen boekjes

De Nobelaer Bibliotheek heeft in haar collectie al boeken die geschreven zijn in makkelijke taal. Zo kunnen ook kinderen en volwassenen die moeite hebben met (de Nederlandse) taal een boek lezen.

“Erg fijn dat vanaf vandaag de makkelijk lezen boeken ook te vinden zijn in de minibiebs. Mensen die niet zo snel een boek lezen vanwege de moeilijke taal kunnen nu geheel anoniem bij een van 20 minibiebs een makkelijk boek lezen. Op onze website is een overzicht te vinden met de adressen,” aldus Wim Staessens, directeur/bestuurder De Nobelaer.

Ga er zaterdag (of daarna) op uit

Weten of er een Minibieb in jouw buurt zit? Je vindt het overzicht op de speciale website: https://www.denobelaer.nl/nieuws/minibieb-plattegrond.

Het originele bericht vind je hier: Zaterdag 10 juni: Dag van de Minibieb (nieuws.nl)

Terug naar overzicht