Opening Taalcafé Rucphen

 

taalcafe

Opening Taalcafé Rucphen 

De Nederlandse taal leren spreken door te doen. Dat is het idee achter het Taalcafé. In kleine groepjes praten over allerlei onderwerpen.
Over een bezoek aan de supermarkt, het oudergesprek op school, een verjaardagsbezoek. Overal kan over gepraat worden. Met een kopje koffie of thee erbij en zonder druk van een lesprogramma.

Vrijdag 3 juni werd het Taalcafé in Rucphen geopend. Manager programmamakers Bibliotheek West-Brabant Pascale van Zuilen opende het Taalcafé. Daarna was er muziek. Met taalmuzikant Isabella Raemakers gingen de deelnemers op zoek naar de betekenis van woorden in songteksten. Ook maakten ze samen een muzikaal gedicht. Het motto van Isabella is: “Muziek is op zichzelf een universele taal en die verstaat iedereen!”

Een mooie start!
Met 8 deelnemers was het een mooie start. Wethouder Laura Matthijssen nam ook deel aan het Taalcafé. Zij en haar collega’s zullen met regelmaat het taalcafé bezoeken.

Wanneer geopend?
Het Taalcafé in Rucphen is elke vrijdag van 10.00 – 11.30uur geopend bij de bibliotheek in het gemeentehuis van Rucphen.

Terug naar overzicht