Programma ‘Voor Jou en je Kind’ Oosterhout

 

Oosterhout

Ouder en kind

In de cursus Voor Jou en je Kind! leren ouders over de (taal)ontwikkeling van hun kind. Maar ook over activiteiten op school en hoe zij hieraan kunnen bijdragen. Door Voor Jou en je Kind! worden ouders indirect zelf ook (taal)vaardiger). Zij kunnen hun kind hierdoor beter helpen. Zo heeft het voor ouder en kind veel zin.

Samenwerken

Digi-Taalhuis Oosterhout, basisschool De Ontdekking, De VoorleesExpress én Stichting Lezen en Schrijven zetten zich samen in Voor Jou en Je Kind! in Oosterhout.

In Oosterhout zijn meerdere scholen gestart. Soms wel 2 groepen van 20 ouders. Buurtiniatief De Brede Buurt heeft van de gemeente de opdracht gekregen om taalaanbod te regelen voor wijkbewoners die moeite hebben met lezen en schrijven. Ook Moove (sportcoaches) en H19 (centrum voor de kunsten) dragen bij aan het programma. Door Voor Jou en Je Kind! zijn ouders meer betrokken geraakt bij school en ze begrijpen de informatie vanuit de school beter. De ouders waren erg trots. Ouders maken meer gebruik van andere iniatieven, zoals de VoorleesExpress en het Digi-Taalhuis. Ook buiten school zoeken de ouders elkaar nu op.

Wil je meer weten? Klik hier.

Terug naar overzicht