Taalheldenprijs 2022: West-Brabant in de aandacht

West-Brabant volop in de aandacht door de Taalhelden verkiezing 2022

Met de grote complimenten van H.K.H. Prinses Laurentien. Als oprichtster van Stichting Lezen en Schrijven benoemde zij maandag 20 juni de Taalhelden van 2022. Marco uit Sint Willibrord was één van de genomineerden (foto). Het team van de Roosendaalse Taalvrijwilligers viel zelfs in de prijzen.

Team Taalvrijwilligers Roosendaal, winnaars!
Prinses Laurentien las voor uit het juryrapport: ‘Samen staan we altijd sterker en bereiken we meer. Laaggeletterdheid aanpakken, kan niemand alleen. Dat laat het Roosendaalse team zien’.  Deze taalvrijwilligers begeleiden met veel enthousiasme en geduld deelnemers in de Bibliotheek en de buurthuizen in Roosendaal. Zij zetten zich in voor de medemens met een taalachterstand, dit deden zij ook tijdens de coronapandemie. En dat is bewonderenswaardig te noemen. Het team van 22 taalvrijwilligers  ging naar huis met de prijs ‘Taalheld 2022’ in de categorie Begeleider. Van harte gefeliciteerd Team Roosendaal!

Cursist Marco werkt bij gemeente Etten-Leur 
Marco had jarenlang moeite met lezen en schrijven. En zijn werkgever Gemeente Etten-Leur zag dit.
Samen met vrijwilliger Jac van het Digi-Taalhuis Etten-Leur ging hij aan de slag.
Dit zorgde voor grote veranderingen in zijn leven:

  • Hij staat sterker in zijn schoenen
  • Beantwoordt zijn eigen post
  • Volgt vakcursussen voor het werk
  • En leest zijn zoontje voor.

Deze vaardigheden waren voor hem niet vanzelfsprekend. En daarom is dit een enorme stap vooruit voor hem. Hij is een voorbeeld voor de mensen die deze stap nog moeten maken. Dat is de reden dat hij was genomineerd. Bovendien heeft Marco geholpen met het testen van deze website. Hij gaf goede tips en keek kritisch mee. Dank je wel Marco: voor de regio West-Brabant ben je een echte taalheld!

Kijk hier het filmpje van Marco.

Terug naar overzicht